



Caddebostan Edu, olarak 17 yıllık gençlik ve eğitim turizmi sektörü tecrübemizle
yurtdışında eğitim almayı düşünen öğrencilere hizmet veriyoruz. Faaliyetlerimizi
TÜRSAB denetiminde ve zorunlu seyahat sigortası güvencesinde gerçekleştiryoruz.
Gençlik ve eğitim turizmi alanında yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştiriğimiz diğer
faaliyetlerimiz için www.caddebostan.com.tr kurumsal web sitemizi
inceleyebilirsiniz.
kalite, tecrübe ve zengin okul seçenekleri...

444 52 67


programlar
Dil okularının sunulduğu ülkelerden ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Malta, İrlanda ve Güney Afrika’daki kurslar İngilizce programlardır. Diğer ülkelerde ise eğitim kendi ana dilindedir. (Almanca, Fransızca vb.) İsviçre’de ise Almanca ve Fransızca dil eğitimi imkanı vardır. Dil okullarına 2 haftadan başlayıp bir yıla kadar kayıt yaptırılabilir. Kayıt süresi başvuran kişinin isteğine bağlıdır. Bu okullarda eğitim genelde yılın her döneminde başlar. Bir çok okulumuzda her Pazartesi başlangıç vardır. Bazı ülke ve okullarda ise iki haftada bir veya ayda bir başlayan kurslar da mevcuttur. Dil okullarında öğrencilere haftada 15 - 40 saat arası ders seçenekleri sunulmaktadır. Ancak ülkelerin çoğunda vize almak için en az alınması gereken ders sayısı resmi olarak da belirtilmiştir. Okuldan okula değişmekle birlikte yoğun ders programlarında öğrenciler seviyesine göre seçmeli ders (gramer, toefl hazırlık, speaking, business vb.) alabilirler. Özellikle kısa süreli gidecek öğrencilere daha yoğun kurslara katılmaları tavsiye edilir.
Dil Okulları (Language Schools)
Yaz Okulları (Summer Courses)
9-17 yaş arası öğrenciler için yaz aylarında düzenlenen, İngilizce eğitim ve aktivitelerin içiçe olduğu programlardır. Derslerin genellikle yarım gün yapıldığı yaz okullarında, günün diğer bölümünde rehber öğretmenler eşliğinde sosyal ve sportif aktiviteler düzenlenirken, tarihi ve turistik yerler ile çevre şehirler ziyaret edilir. Yaz okulu programına katılan gençler, İngilizce pratik yapma fırsatını derslerin dışında da sıkça bulabilir, aynı amaç için farklı ülkelerden gelmiş yaşıtlarıyla kaynaşır ve dostluklar kurarlar. Öğrenci yurdunda veya aile yanında konaklama seçeneğine sahip öğrencilerin gerektiğinde 24 saat boyunca ulaşabilecekleri danışmanları vardır. Havaalanında bir okul görevlisi tarafından karşılanıp konaklayacağı yere ulaştırılan öğrenciler, sosyal aktiviteler ve geziler sırasında da yakından gözlenirler. Aile ve ülke özleminden kaynaklanan sorunlar yaşayan öğrencilere rehberlik yapacak ve psikolojik destek sağlayacak profesyonellerin de bulunduğu yaz okulları öğrencilerin aileleri veya danışmanları ile de iletişim içinde olurlar.


Öğretmen Geliştirme Programları (Teacher Training Programs)

Bu programlar bir yabancı dil ile ilgili öğretmenlik eğitimi almış ve mesleğine devam eden kişilerin katılabileceği programlardır. Programın amacı öğretmenlerin mesleki bilgileri ve pratiklerinin geliştirilmesini sağlamaktır. Genelde 2 -8 haftalık kısa dönemli kurslardır. Çeşitli okullarımızda İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca öğretmenleri için program seçenekleri vardır. Özellikle İngilizce öğretmenleri için İngiltere’de çok sayıda alternatif bulunmaktadır. CELTA veya DELTA isimli Cambridge sertifikaları mesleki açıdan önemli bir belge olarak kabul edilmektedir.
Sertifika ve Diploma Programları (Certificate Programs)
Bu kurslar çeşitli alan ve konularda eğitim olanağı sağlayan mesleki formasyon kurslarıdır. Özellikle akademik eğitim almadan belirli bir formasyana sahip olmak isteyen veya mevcut mesleki beceri ve formasyonunu geliştirmek isteyen kişilere yönelik kurslardır. Bu programlar 3 aydan 2 yıla kadar eğitim imkanı sağlar.Bu tür programları sunulduğu ülkeler İngiltere, Avustralya ve ABD’dir. Özellikle İngiltere ve Avusturalya ülke bu programlar bakımından zengindir. ABD ve İngiltere’deki programlar genelde 3 – 9 ay, Avutralya’da ise 3 aydan 2 yıla kadar olabilmektedir. Bu programlara katılım için orta veya ortanın üstünde İngilizce seviyesi istenir. Avustralya’da ise doğrudan IELTS skoru gerekir. Avustralya’da bu programlar devlet tarafında organize edilir ve TAFE okulları olarak adlandırılır. Bunlar resmi meslek okullarıdır. Eğitim alınabilecek temel konular şunlardır : Business, Finans. Pazarlama , IT,Halkla İlişkiler, İş idaresi, Yönetim, Turizm, Sinema , Reklamcılık, Dizayn, Sağlık hizmetleri, Denizcilik, Havacılık vb. Bu okullardan alınacak sertifikalar lisans diplomasına eşit olmamakla birlikte katılımcıların belirli bir mesleki formasyon edinmesini sağlayacaktır.

Üniversite - Akademik Hazırlık Kursları (Foundation Courses)
İngiltere ve Avustralya’da mevcut bu kurslar öğrencileri Üniversite’ye hazırlamak için düzenlenmektedir. Okullar Türkiye’den gidecek öğrencileri doğrudan kabul eder. Ancak bu öğrencilerin yeterliliği ile yapılacak sınavlarla ölçülür. Genelde İngiliz eğitim sistemdeki farklıklar nedeniyle üniversiteler öğrencilerin foundation programına katılmasını isterler. Bu kurslar öğrencinin eğitim sistemine uyum sağlaması ve dilini geliştirmesini sağlar. Ayrıca bu kurslarda öğrenciler doğrudan Üniversite eğitim alacakları alana yönelik ön dersleri alma şansına da sahiptir. Foundation kursunu bitiren öğrenciler tüm Üniversitelere girebilir. Foundation kursları için orta seviyede İngilizce şartı aranır. İngilizce seviyesi ortanın altında olan öğrencilerin önce genel dil kursuna katılarak eksilerini gidermeleri istenir.
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Bu kurslar bir meslek alanına yönelik dil eğitimini kapsamaktadır.Bu kursları ikiye ayrılır. Birincisi “business english “ olarak bilinen iş ingilizcesine yöenlik kurslardır. Bu kurs içeriğinde öğrencinin dil becerisini iş hayatında etkili şekilde kullanabilmesini amaçlanır. Derslerde öğrencilere iş hayatında kullanılan genel kavramlar, iş görüşmeleri (yazışma, telefon, yüzyüze), iş görüşmeleri sırasında dilini kullanabilme becerisi verilmektedir. Bu kurslara genelde 2-12 haftalık sürelerde katılınabilir. Ancak özellikle uzun dönem için giden ve yoğun dil kursuna katılan öğrenciler belirli bir seviyeye (intermediate) ulaştıktan sonra genel dil kursu ile birlikte bu dersleri de alabilirler. Tabi ki bu durum okulların sunduğu program seçeneklerine bağlıdır. İkinci tür kurslar ise doğrudan belirli bir meslek grubuna yönelik dilin kullanımının öğretildiği kuslardır. Örneğin Hukuk, Tıp, Finans, Turizm İngilizcesi gibi. Bu kursların amacı öğrencinin kendi alanındaki literatürü takip edebilmesi ve teknik dili kullanabilmesidir. Bu kurslar her ülke ve okulda yoktur. Çok az okulda sunulur. Yine bu gurubun içinde İngilizce, Franzsıca vb. öğretmenlerine yönelik “teacher training “ programları vardır. Dil öğretmenlerinin mesleki formasyon ve gelişimi için oldukça faydalı programlardır.


Mesleki Dil Kursları (Business Courses)
Kişiye Özel Dil Kursları (Executive Courses)
Bu kurslar genelde orta seviyedeki, dil bilen ve kısa sürede yoğun ders görmek isteyen kişiler için oluşturulmuştur. Öğrenci bire bir yalnızca öğretmen ile çalışacağı gibi istenirse en fazla üç veya dört kişilik küçük gruplar olarak ta ders yapılabilir veya her iki kursu farklı yoğunlukta birleştirme imkanı vardır. Bu kurslar genelde en az bir haftadan başlar ve kişinin isteğine göre uzatılabilir. Dersler yoğundur. Haftalık ders sayısı 30-50 ders arasında değişir. Bu tür kurslar özellikle zamanı olmayan ve kısa sürede çok yoğun kurs görmek isteyen kişilere yöneliktir. Özellikle bir veya en fazla 4 kişilik gruplardan oluşan özel tasarlanmış kurslar oldukları için ücretleri diğer programlara oranla daha yüksektir. Bu tür programları genelde iş adamları, belirli bir kariyeri olan ancak zamanı olmayan kişiler tercih etmektedir.

