



Caddebostan Edu, olarak 17 yıllık gençlik ve eğitim turizmi sektörü tecrübemizle
yurtdışında eğitim almayı düşünen öğrencilere hizmet veriyoruz. Faaliyetlerimizi
TÜRSAB denetiminde ve zorunlu seyahat sigortası güvencesinde gerçekleştiryoruz.
Gençlik ve eğitim turizmi alanında yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştiriğimiz diğer
faaliyetlerimiz için www.caddebostan.com.tr kurumsal web sitemizi
inceleyebilirsiniz.
kalite, tecrübe ve zengin okul seçenekleri...

444 52 67
Ülkeler
İngiliz eğitim sistemi
Çalışma koşulları
Eğitim için hangi ülkeyi tercih etmeliyim?
Neden İngiltere'de eğitim almalıyım?
İngiltere, köklü tarihi ve zengin kültürü ile Avrupa'nın önde gelen ve her ırktan, dinden ve renkten insanlarla karşılaşabileceğiniz aynı zamanda kendinizi yalnız hissetmeyeceğiniz bir ülkedir. Bunun yanısıra İngiltere, kaliteli ve nitelikli eğitimi ile nam salmıştır. Bu doğrultuda her yıl binlerce öğrenci kaliteli bir eğitim almak için İngiltere’yi tercih eder.
Her öğrencinin kendine özgü bir gelme amacı olsa da dil öğrenimi her zaman ortak paydada birleşir. Çünkü bir yabancı dili en iyi kendi doğduğu yerde ve orayı yaşayarak daha etkili bir biçimde öğrenebilir ve hatıralarınızı da buna ekleyerek onu canlı tutabilirsiniz. Bu da kendi ülkenize döndüğünüzde sizin diğer insanlardan avantajlı olmanızı ve iş bulma konusunda bir adım öne çıkmanızı sağlayacaktır. Sadece bununla da kalmayıp orada katılacağınız sosyal, kültürel ve spor faaliyetleriyle de kendinizi her yönden geliştirme fırsatı bulmuş olacaksınız. Bunun yanı sıra sağlık işlemlerinizde de kolaylıklar sizleri bekliyor. İngiliz devletinin en önemli sosyal hizmeti uzun dönemli öğrencilere ücretsiz sağlık hizmeti sunmasıdır. Britanya Ulusal Sağlık Hizmeti Sigortası çerçevesinde bu hizmetten yararlanabilirsiniz. Ayrıca saat farkının az olması ve ulaşım kolaylıkları da İngiltereyi, Amerika, Kanada ve Avustralya arasında bir adım öne çıkarır.
Birleşik krallıkları oluşturan 4 ülkede de aynı eğitim sistemi uygulanır fakat İskoçya’da ufak değişiklikler vardır. Bizim ilköğretim diye adlandırdığımız dönem orada “Okul Eğitimi” adı altında geçer ve 3 ana bölümden oluşur.
Okul Eğitimi (School Education): Bu dönem aynı Türkiye’de olduğu gibi bütün vatandaşların alması gereken zorunlu eğitim dönemidir. Öğrenciler 6-11 yaş arasında ilköğrenim ve 11-16 yaş arasında da orta öğrenim olmak üzere 16 yaşına kadar toplam 10 yıl zorunlu okul eğitimi alırlar. 16 yaşında GCSE (General Certificate of Secondary Education) adlı sınavı veren öğrenciler mezun olmuş sayılırlar. GCSE sertifikası Türkiye'deki lise diplomasına eş sayılır. Bu zorunlu eğitim çoğunlukla devlet okulları tarafından verilse de öğrencilerin yaklaşık %7 si özel okullara devam eder. Bu dönemi başarıyla tamamlayan öğrenciler “Further Education” yani “İleri Eğitim” e geçerler.
İleri Eğitim (Further Education): Okul eğitimi dönemini tamamlayan öğrencilerin iş hayatına atılırken tek alternatifleri üniversite değildir. İngiltere'de mesleki ve sosyal alanlarda eğitim veren kısa veya uzun süreli pek çok ileri eğitim okulu vardır. Bunlar pek çok iş koluna yönelik sayısız diploma ve sertifika programları sunarlar. 3 aydan 2 yıla kadar olabilen bu mesleki eğitim programları pek çok saygın ve tanınmış "College" veya "Institute" tarafından yürütülür ve öğrencilere pazarlamadan denizciliğe, turizmden tasarıma kadar pek çok alanda yeterli sertifikalar ve diplomalar sunarlar. Bu sertifika programları, yabancı öğrenciler tarafından da hem düşük maliyetli hem de kısa süreli olmaları sebebiyle tercih edilirler.
Üniversite hayatı ise Türkiye’den farklı olarak lisans ve önlisans olarak değil “A level”, “lisans” ve “yüksek lisans” olarak üç aşamalıdır. Orada bu programlara katılmak isteyen öğrenciler önce "A level" olmalarını gerektiren 1 yıllık foundation derslerini alırlar ve bunun sonucunda bir sınava tabi tutulurlar. Başarılı oldukları taktirde sırasıyla 2 yıllık “A level” ve 3 akademik yıllık lisans ve genellikle 1 tam zamanlı yıl olan yüksek lisans bölümlerine geçme şansını elde ederler. Öğrencilerin hangi lisans programına yerleştirileceği “A level” geçme notuna göre belirlenir. Doktorayı da İngiltere’de yapmak 3 yıl ve daha fazla bir süre gerektirmektedir.






İngiltere hükümeti Temmuz 2012 tarihinden itibaren öğrenci vizesi ile İngiltere'ye gidecek öğrencilerin çalışma izinlerini kaldırmıştır. Öğrencilerin resmen çalışmas ı mümkün değildir.
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Bu ülkede üniversite öğrencileri öğrenimlerini etkilememek koşuluyla haftada 20 saat kampüs içinde çalışma iznine sahiptir. Tatillerde bu süre haftada 40 saate kadar çıkabilir. Ayrıca en az bir sene akademik eğitimden sonra derece alan (mezun olan) öğrenciler 1 yıl çalışma hakkına sahiptir. Mezun öğrenciler, (Practical Training Programme) Amerikan şirketlerinde en fazla 12 ay süre ile çalışıp hem para kazanabilir hem de değişik bir iş deneyimi kazanma şansına sahiptir. Amerika mezun öğrencilere farklı eyaletlerinde, pazarlama, finans, politika, hukuk, iletişim, mühendislik ve bilgisayar, turizm, eğlence, satış, halkla ilişkiler, işletme, yönetim alanlarında staj yada iş imkanı sunar. Fakat kısa zamanlı dil eğitimi ve yaz kampları için Amerikayı seçenlerin çalışma izni yoktur.
Dünyada 1.2 milyon yabancı öğrenci yüksek öğrenim görmek için Amerika'yı seçmektedir. Amerika'nın bu denli tercih edilmesinin sebebi dünyanın en iyi üniversite sistemine sahip olması, tüm alanlarda programların kalitesi, Amerikan üniversitelerinden edinilen diplomaların dünya çapında yaygın olarak tanınmasıdır.
Amerikan kolej ve üniversiteleri akademik yönü ağır basan, sadece mesleğe dönük eğitim veren, teknik, sanat yada sosyal bilimler alanında uzmanlaşmış olmaları bakımından her isteğe ve her öğrencinin niteliklerine göre değişiklik alanlarda eğitim imkanı sunmaktadır.
Amerikan üniversitelerinin öne çıkan bir özelliği de eğitimde her zaman en yeni teknik ve teknolojik gelişmeleri kullanmaya gösterdikleri özen ve bu kaynakları öğrencilerinin kullanımına sunmalarıdır. Bu sistem sayesinde doğal olarak öğrenciler en son teknolojiyi kullanarak bilgi alış verişinde bulunmaktadırlar. Eğitim sisteminin yüksek lisans öğrencilerine sunduğu bir başka avantaj ise öğrenim görürken aynı anda araştırma ve eğitmenlik yapabilmesidir. Böylelikle öğrenciler eğitimine maddi katkı sağlayabilmektedir.
Amerikan üniversitelerinde zorunlu derslerin yanısıra sunulan seçmeli ders seçenekleri sayesinde öğrenciler, kendi ilgi alanlarına göre yönelik eğitim alabilirler.
12 yıllık ilk ve orta öğrenimini tamamlayan öğrenciler, Amerika'da yüksek öğrenimlerine aşağıda belirtilen eğitim kurumlarında devam edebilirler.
-
Community College (2 yıllık derece ya da sertifika programları veren okullar)
-
4 yıllık kolejler
-
Üniversiteler
-
Teknoloji Enstitüleri
-
Mesleğe Yönelik ve Teknik Okullar
-
Hukuk ve Tıp alanlarında öğrenci yetiştiren okullar
Teknoloji ve ekonomideki gücüyle dünya liderleri arasında bir numarada yer alan Amerika, farklı bir vizyon oluşturmak isteyenler için tercih listesinde ilk sırayı almaktadır. Eyalet ve şehirlerine göre çok çeşitli sosyal ve kültürel farklılıklar gösteren Amerika aslında bünyesinde bir çok etnik kültürü toplamaktadır. Bir çok kişinin hayallerini süsleyen Amerika, dil eğitimindeki başarısıyla da ön plandadır. Çünkü dil eğitimi ilgiyle birebir alakalıdır. Amerika insanlara sunduğu sonsuz ve gözalıcı fırsatlarıyla ilgiyi en üst seviyeye çeker ve dil eğitimini en iyi derecede sağlar. Tanıtımı ilk sırada tutan bu ülke daha siz oraya gitmeden sizi içine almıştır bile. Amerika’ nın bir çok büyük eyaletten oluştuğunu bilerek oradaki kültür ahengini de düşünmek gerekir. Bu nedenle sadece Amerika olarak değil, gidilecek eyaletlerinde özelliklerini, ne, nerede, nasıl yapılırı düşünerek karar vermekte yarar vardır.
Neden Amerika'da eğitim almalıyım?
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Amerikan eğitim sistemi
Çalışma koşulları
Kanada’da eğitim alan öğrencilerin kampüs içersinde part-time çalışma olanakları mevcuttur. Bunun dışında mezun olduktan sonra istedikleri alanda en fazla 1 yıl kadar çalışma hakları vardır. Ancak öğrencilere yasal çalışma izni vermez. Bu durumda staj diğer bir çalışma alanı olarak düşünülebilir. Profesyonel bir şirkette alacağınız bir yıllık staj boyunca şirket size maaş da verecektir. Bu anlamda çeşitli “Work and Study” programları vardır. Bu programlar orası için kısa zamanlı olarak görülse de Türkiye’ye dönüldüğünde iş çevrenizde bir adım öne çıkmanızı sağlayacak, belki de hayatınızı tümüyle değiştirebilecek olanakları sunmaktadır.
Çalışma koşulları
Kanada endüstri ülkeleri arasında enflasyonun en düşük olduğu ülkelerden biridir. Buna ek olarak, Kanada dolarının Amerikan dolarına kıyasla daha düşük değerde olması sebebiyle yurt dışında eğitim almayı planlayan öğrenciler için çok daha ekonomik bir seçenek olmaktadır. Kanada'nın eğitime ayırdığı bütçe diğer ülkelerden daha fazla olduğu için öğrencilerine eğitimde yüksek kaliteyi sunmaktadır. Dolayısıyla dünya çapında tanınan üniversitelerden aldıkları dereceler sayesinde bireyler parlak ve başarılı bir kariyere rahatlıkla sahip olabilmektedir. Bunun yanı sıra dil okullarında 2 hafta ile 1 yıla kadar etkili ve kalıcı bir dil eğitimini de verilimektedir. Her dil okulunun ayrı zaman dilimleriyle oluşturduğu programlar dahilinde, çeşitli aktivitelerle de beslenerek Kanada, İngilizcenin öğrenilebilineceği yerlerin başında gelmektedir.
Ülke genelinde eğitim için belli bir standart oluşturulmasına karşın eyaletlere göre eğitim sisteminde bazı belirgin farklılıklar söz konusudur. Eğitim kurumları devlet ve özel olarak ikiye ayrılır. Denetimleri ise eyaletlerin kendi eğitim bakanlıklarınca yapılır.
İlköğretim 6 yaşında başlar. Lise eğitiminin uzunluğu eyaletlere göre değişir. Genellikle üniversite eğitimine kadar eğitim süresi 12 senedir. Bunlar göstermektedir ki, Kanada’da eğitim tek merkezli bir kuruma bağlı değildir. Her bir eyalette müfredatı hazırlayan uygulayan, eğitim standartlarını belirleyen, sınavların alt yapılarını oluşturan bir eğitim bakanı bulunur. Yabancı öğrencilerin tabi oldukları düzenlemeler, Kanadalılarınkilerden farklıdır.
Üniversiteler; Kanada üniversitelerinin büyük bir çoğunluğu devlet üniversitesi olduğundan bölge ve okunulan bölüm ne olursa olsun verilen eğitimin yüksek kalitesi değişmemektedir.
-
University Colleges (Üniversite diplomasının yanı sıra başka diploma ve sertifika programlarının da diplomasını veren);
-
bu okullar iki türlü eğitim imkânı sunar; dört senelik akademik programlar ya da mesleğe ve iş dünyasına yönelik teoriden çok pratik ağırlıklı programlar.
-
Community Colleges / Technical Institutes (2 senelik diploma ve sertifika veren yüksek ve teknik okullar)
-
Career Colleges (Eyaletler tarafından onaylı ve sürekli denetlenen, mesleğe yönelik özel teknik ve meslek okulları)
-
ESL / FSL Programları (İngilizce ve Fransızca dil okulları)
Kanada eğitim sistemi
Kanada, Rusya’dan sonra yüz ölçümü en büyük olan ülkedir. Dil eğitimi alırken bunun ne önemi var diye düşünebilirsiniz. Ancak bir dili en iyi öğrenmenin yolunun o ülkenin sosyal, kültürel ve coğrafi şartlarıyla iyi anlaşabilmekten geçtiğini unutmamak gerekir. Son bir kaç yıldır Birleşmiş Milletler'in yaptığı araştırma sonuçları Kanada'yı güvenli, huzurlu bir ortamda yüksek yaşam standartları sunması bakımından dünyada yaşanabilecek en iyi ülke olarak göstermektedir.
Bu sıralama belirlenirken aldığı en yüksek değerler sunduğu eğitim olanakları, yüksek yaşam standartları, ulusal sağlık hizmetleri ve düşük suç ve şiddet oranlarıdır. Temiz ve güvenli ortamının yanısıra hareketli sosyal ve kültürel yaşantısıyla özellikle Vancouver, Toronto ve Montreal şehirleri dünyanın en popüler şehirleri olarak tanınmaktadır.
Kanada'nın bir diğer özelliği de, dünyada İngilizce ve Fransızcanın birlikte resmi dil olduğu tek ülke olmasıdır. Ülkenin Fransızca konuşan halkının % 75 'i Quebec bölgesinde yaşar. Fakat ülkenin her yerinde iki dil de kullanılır.
Her ne kadar Kanada kültürü İngiliz ve Amerikan kültüründen çok etkilenmişse de birçok eşsiz özelliğini de korumaktadır.
Neden Kanada'da eğitim almalıyım?
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Yurtdışı eğitimi almayı planlarken ilk adım ülke seçimidir. Eğitim almayı planladığınız dil birden fazla ülkede konuşuluyor ve birden fazla ülkede bu konuda eğitim seçeneği varsa karar vermekte güçlük çekebilirsiniz. Türkiye'den yurtdışı eğitiminde yoğun ilgi gören ve İngilizce eğitim alabileceğiniz popüler 3 ülke hakkında size aydınlatıcı bilgiler hazırladık. Bu bilgileri inceledikten sonra kafanızda bir resim oluşmaya başlayacaktır. Ancak gitmeyi düşündüğünüz ülke ve okul sizin için bir ilk olacak ise değerlendirme süreci daha yeni başlıyor demektir. Ülke ile ilgili genel bilgilerin yanı sıra konu hakkında bir danışmanla konuşulması ve bilgi alışverişi yapılması gereken bir çok konu vardır. Gitmeyi düşündüğünüz şehrin yapısı, okulun özlellikleri, eğitim sistemi, konaklama imkanları, şehir merkezine mesafesi, sağlık politikaları, yemek olanakları, ücretler bunlardan sadece bir kaçıdır. Bu nedenle ülke konusunda kafanızda birşeyler belirledikten sonra 2. aşamaya geçmek için güven duyduğunuz bir danışman ile iletişime geçmeniz doğru olacaktır. 1997 yılında bu yana binlerce öğrencinin ve ailenin güvenini kazanmış bir eğitim kurumu olarak sizlere rehberlik etmekten ve deneyimlerimizi paylaşmaktan memnuniyet duyacağız.
Her türlü sorunuz için bizi aramaktan çekinmeyin. 444 52 67




